جلسه کمیته نصاب دانشگاه بلخ تحت ریاست پوهندوی احمد رشاد جمالیار معاون امور علمی برگزار گردید.

ba_admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۳/۱۶ - ۱۳:۲۴

ابتدا معاون امور علمی در رابطه به جایگاه ،اهداف و ضرورت کمیته نصاب صحبت رهنمودی نمودند.
متعاقباً پوهنمل عبدالواحد (انصاری) مسؤول کمیته، لایحه وظايف ،تقویم نظارت از کمیته های فرعی نصاب دیپارتمنت و پوهنحی ها، و نیز چک لست نظارتی را به اعضا ارایه و مورد تایید قرار گرفت.
در بخش بعدی مجلس، کریکولم ایجاد دیپارتمنت های ترکی و ادبیات ترکمنی دانشکده زبان و ادبیات مورد مطالعه قرار گرفته و تصامیم لازم اتخاذگردید.

قابل یاد آوردی است که به اساس فیصله کمیته، قرار است با آغاز سمستر  بهاری ۱۴۰۰، روند ارزیابی مواد درسی استادان، مطابقت مفردات با پالیسی کورس های مضامین و تطبیق نصاب در سطح دیپارتمنت ها بگونه جدی مورد بررسی و نظارت قرار گیرد.

تازه خبرونه

یکشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۹ - ۹:۲۹

مخکښ کار کوونکي يې ونازول!

شنبه د رمضان المبارک په (۲۷) دبلخ پوهنتون رئيس مفتي محمد شريف«عثماني» د ياد پوهنتون له خدمتي کار کوونکو سره ناسته وکړه، په دغه ناسته کې ښاغلي رئيس صاحب د کار کوونکو دروند هر کلی او مننه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۶ - ۷:۵۹

د بلخ پوهنتون د ملی کنفرانس د جوړیدو د ځانګړی کمیټی غونډه

چهارشنبه ۱۵/ ۱/ ۱۴۰۳ لمریز کال کال چی د ۲۴/ ۹/ ۱۴۴۵سپوږمیزکال سره سمون لری، د بلخ پوهنتون د ملی کنفرانس د جوړیدو د ځانګړی کمیټی غونډه د بلخ پوهنتون د رئیس مفتی محمد شریف عثمانی په مشری،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۶ - ۷:۴۹

دامارت پژندنې آزموینې مخکښوبریالیوکسانو دجوایزوویښ

د بلخ پوهنتون کنفرانسونو په عمومی تالار کې د امارت پېژندنې آزموینه چې د بلخ پوهنتون، اطلاعات و کلتور، او استخباراتو په همغږۍ څو ورځې وړاندې تر سره شوه نن دروژې مبارکې  په ۲۴مه مخکښو. . .